САЩ имат готовност при необходимост да разположат ракети със среден и

...
САЩ имат готовност при необходимост да разположат ракети със среден и
Коментари Харесай

САЩ обмисля ракети в Европа, за да сдържа Русия

" Съединени американски щати имат подготвеност при необходимост да разположат ракети със междинен и по-малък обхват в Европа за въздържане на Русия ", разгласи през днешния ден съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Робърт О`Брайън. Думите му бяха част от тирада пред института „ Хъдсън ” във Вашингтон.

Подобни стъпки Съединени американски щати може да подхващат и в Индийско-Тихооеканския район за въздържане на Китай. „ Ние излязохме от контракта и работим по основаването на хиперзвуково оръжие. Създаваме система за доставки под формата на балистични ракети, които ще ни оказват помощ да обезпечим сигурността на Америка, да защитим съдружниците си и да сдържаме Китай ”, акцентира О`Брайън.

Според него Русия и Съединени американски щати ще продължат с една година периода на Договора за ограниченията по редуциране и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ 3), ако се договорят по въпроса за инспекциите. " Вашингтон би трябвало да се увери доколко руснаците се отнасят съществено към контрола над въоръженията ", сподели О`Брайън. И двете страни се стремели да реализират контракт, защото е в техен интерес.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР